Tap To Call

 Call Us (111) 234 - 5678

21/B, London Campus British Road,Birmingham, UK

Sparsam körning för YKB fortbildning

Enligt lag behöver alla yrkesförare i Europa genomgå en YrkesKompetensBevis-utbildning (YKB).

Eco2Trainer är ett verktyg som gör det är både enkelt och billigt att utbilda förarna. Alla förare tjänar på att köra mer sparsamt. Men naturligtvis märks effekterna främst för yrkesförare. En ecodriving kurs betalar igen sig på cirka 3 månader, därefter tjänas bränsle och pengar snabbt. Eco2Trainer består av en dator med ratt och pedaler. Teori varvas med praktiska övningar. Alla förare följs individuellt vilket gör det möjligt att jämföra resultat och följa utvecklingen hos var och en. Eco2Trainer är uppbyggt som en utmaning för att få deltagaren att sträva efter förbättring. Var och en tar sig stegvis fram genom utbildningen i sin egen takt och deltagarna får bevisa vad de lärt sig genom att tävla mot varandra. Eftersom Eco2Trainer ger alla förare samma förutsättningar kan alla tävla mot varandra. (I Sverige krävs ingen praktisk körning i YKB Fortbildningen. Många åkerier passar dock på att genomföra förarträning eftersom det ger en snabb ekonomisk vinning).

Utbildningsupplägg

  1. Mätning av verklig bränsleförbrukning inleds innan utbildningen börjar. Varje förare får ett eget användarkonto till Eco2Trainers bränslejournal.
  2. Teori i enlighet med de gällande kraven från transportstyrelsen.
  3. Praktisk körning i Eco2Trainer. Här övar man i simulatormiljö och lär sig hur man bör agera i olika trafiksituationer. Utbildningen hålls av en erfaren handledare. Utbildningen kan ske på valfri plats och tid.
  4. Efter genomförd utbildning får alla deltagare ett intyg.
  5. Efter utbildningen finns möjligheten att hyra utrustning för regelbundna uppföljningskurser.

Referenser

 “Jag kan konstatera att man lär sig väldigt mycket på kort tid med Eco2Trainer. Av de chaufförer som genomförde utbildningen här på Veolia Transport i Eskilstuna så tycker ca 85% av förarna att det var en väldigt bra utbildning. På fikarasterna satt till och med chaufförerna och diskuterades körteknik och jämförde Ekotal!”

Tomas Blomkvist – Utbildnings-coach, Veolia Transport AB

“Det var en ny opplevelse. Uvant, men veldig nyttig. Jeg ser at jeg allerede har overført den kjørestilen man lærer til min egen personbilkjøring.”

Brigt Helgeland, Operativ HMS leder, Statoil Norge AS

“Min erfarenhet av att använda simulator vid ekonomisk körträning av grundutbildning Yrkeskompetensbevis på komvux är mycket positiv och jag rekommenderar gärna StageITs simulatorliknande träning av elever till andra utbildare. Mina elever visade mycket tydligt en bra ekonomisk medvetenhet i körningen efter denna träning.”

Jill Alexandersson – Yrkeslärare förarprövare/examinator inom transportteknik